Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality > Obnovení prezenční výuky od 12. 4. 2021

Obnovení prezenční výuky od 12. 4. 2021



Od pondělí 12. 4. 2021 bude obnovena na naší základní škole prezenční výuka žáků všech ročníků bez rotaceOd pondělí 12. 4.2021 je obnovena na naší mateřské škole prezenční výuka předškoláků.

Z provozních důvodů nebude zatím obnovena odpolední činnost školní družiny. O děti bude postaráno do 12:45 hodin, kdy odjíždí autobus do Chlístova.

Každý týden se budou v pondělí a ve čtvrtek všichni žáci ZŠ, MŠ a zaměstnanci testovat antigenními testy, které byly škole dodány. Testování bude probíhat vždy v prostorách školy. Žáci, kteří se zúčastní prezenční výuky na základní škole a v mateřské škole, se musí 2krát týdně testovat těmito testy. 

Test bude probíhat samoodběrem. Jedná se o neinvazivní proces, kdy nedochází k zásahu do tělesné integrity dítěte. Testování dětí bude probíhat pod dohledem zaměstnanců školy, kteří testy vyhodnotí. V případě pozitivního výsledku, bude dítě izolováno a bude ihned kontaktován zákonný zástupce dítěte. Další postup si zákonný zástupce dohodne s dětským lékařem. Asistence zákonných zástupců u testování je možná u předškoláků a žáků 1. a 2. ročníku.

Testovat se nemusí děti, které prodělaly onemocnění COVID-19 a neuplynulo více než 90 dní od prvního RT-PCR testu s pozitivním výsledkem. Je to nutné prokázat (potvrzením od lékaře, zprávou z laboratoře v listinné nebo digitální podobě).

Pokud by zákonní zástupci nesouhlasili s testováním svých dětí, budou se děti dál vzdělávat distančně, ale budou dostávat úkoly a plány práce, jako když jsou nemocní. Absenci budou mít omluvenou.

Odkaz na video, které vydalo MŠMT: 

Žádáme žáky ZŠ, kteří bydlí v Rokytnici nad Rokytnou, aby v pondělí a ve čtvrtek chodili do školy již v 7:00 hodin, abychom mohli začít co nejdříve s testováním.

Ochrana úst a nosu

Žáci ve škole budou nosit během výuky chirurgickou roušku. Prosíme rodiče, aby dětem dali vždy 1 náhradní roušku do sáčku. 

Předškoláci v MŠ mít ochranu úst a nosu nemusí!

Stravování žáků

Všichni žáci budou mít od pondělí 12. 4. 2021 přihlášeny obědy. Žákům, kteří nebudou chodit na obědy,  je odhlásí rodiče u p. Sochnové.

Vážení rodiče – pro zajištění bezpečného pobytu žáků ve škole vás žádáme o součinnost – nepodceňujte příznaky onemocnění u dětí, v případě příznaků infekčního onemocnění dítě neposílejte do školy a informujte lékaře, který rozhodne o dalším postupu.

Mezi časté příznaky patří: 

zvýšená tělesná teplota, suchý kašel, dušnost, zažívací obtíže (nevolnost, zvracení, bolesti břicha, průjem), ztráta chuti a čichu, bolest v krku, bolest svalů a kloubů, rýma / ucpaný nos, bolest hlavy